Dato: 29. november 2021

Pas på, hvad du skriver under på

En sag i Ankenævn for Biler er netop faldet ud til bilkøberens fordel. Sagen er interessant, fordi den fortæller noget om, hvad du skal være opmærksom på, når du skriver under på en slutseddel.

En kunde havde set og prøvet en bil hos en bilforhandler. Under prøvekørslen var der en “tikkende lyd” fra motoren. Forhandleren fortalte, at skyldtes en fejl på ventilerne, hvorfor de aftalte et afslag på 3.000 kroner. I slutsedlen var det anført, at dette afslag skyldtes “mislyd fra ventilen.”

Køberen fik efter købet skiftet ventilen, men mislyden fortsatte. Det viste sig, at fejlen var en helt anden. Derfor blev dommen i Ankenævnet, at køberen kunne aflevere bilen tilbage til forhandleren med et fradrag for de KM han havde kørt i bilen.

Hvorfor er det interessant? Jo, havde bilforhandleren blot skrevet, at der var “mislyd fra motoren”, havde kunden – ifølge Ankenævnet – ikke kunne aflevere sin bil retur. Så hvis der er fejl på en bil, du køber og du indvilger i dettte mod et afslag i prisen, er det endog meget vigtigt, at du meget præcist får beskrevet, hvad fejlen er. På den måde sikrer du dig mod ubehagelige overraskelser.

Hvis vil have bekymringsfrit bilkøb, skulle du måske se Dreivers vej. Vores GarantiPlus+ er nok Danmarks bedste garantiordning. Ikke nok med at den dækker i hele 12 måneder. Du har også helt frit værkstedsvalg i hele landet. Du fortæller blot, hvad fejlen er og hvilket værksted, du ønsker at bruge. Så kontakter vi værkstedet og betaler regningen.

Se vores katalog af brugte biler til salg hos Dreivers

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.