Dato: 4. september 2019

Få mere for din bil, når du sælger

Rigtig mange bilejere vælger at sælge deres bil selv i stedet for til en forhandler. Hvis du vil prøve kræfter med at sælge din bil selv, bør du undgå de mest almindelige faldgruber. Så gør du det nemmere for købere at forelske sig i præcist din bil. Her er de mest almindelige fejl.

Man skjuler nummerpladen
Mange vælger at dække nummerpladen eller helt afmontere den, når de tager billeder af deres bil. Det er ikke den bedste idé. For hvis du overvejer at købe en bil af en privatperson, vil du gerne vide mere om bilen, inden du bliver konkret og tager kontakt til sælger. Når man kan se registreringsnummeret, kan man nemt få oplyst, hvornår bilen sidst har været til syn, om der tidligere har været kritiske fejl på bilen ved tidligere syn, om der er gæld i bilen, som man skal sikre sig bliver betalt ud, hvad bilen koster i afgifter og selv få et tilbud på forsikring.

Det er alt sammen oplysninger, som er meget relevante for køber, og ved at skjule nummerpladen kommer man til at fremstå som en, der skjuler noget – og derfor får man langt færre henvendelser på sin annonce.

Der er heller ingen relevant årsag til at gøre det. Man kan ikke finde personfølsomme oplysninger om dig, ved at se registreringsnummeret. Man kan se, om du har optaget et lån, da du købte bilen, og hvor lånet er optaget. Men langt de fleste låner jo penge, når de køber en bil, så hvad er udfordringen egentligt ved det?

Bilen er beskidt eller rodet
De fleste husker at vaske bilen, før de tager billeder. Men rigtig mange glemmer at rydde op i bilen og fjerne ting, der ligger rundt omkring. Ser du et billede af en bil, hvor der er gamle cola-dåser, ledninger der ligger og flyder, tøj, håndklæder etc., får du et indtryk af, at ejeren er “ligeglad” med bilen, og derfor kan man blive usikker på, hvordan den er blevet behandlet.

Så husk: Fjern alt der ikke er en del af bilen, før du tager billeder. Og husk at tørre instrumentbræt etc. af, så der ikke er støv og skidt; billeder kan forstørres op, og alt støv og snavs bliver da meget tydeligt.

Baggrunden
Vær opmærksom på hvor du fotograferer bilen. Er der alt for meget i baggrunden, der forstyrrer billedet, bladrer man hurtigt videre. Det virker på samme måde, som når bilen er rodet eller beskidt. Find et sted med en rolig baggrund. Op ad en mur, i en skov eller ved stranden. Og gerne et sted hvor der ikke holder andre biler ved siden af.

Skjuler fejl
Alle brugte biler har fejl. Faktisk fortæller FDM, at de i gennemsnit finder seks fejl på hver bil, når de har biler til Brugtbiltest. Langt de fleste fejl er uden betydning, og derfor virker det langt mere troværdigt, hvis du viser hvilke fejl, bilen har. Ofte er der mindre ridser på brugte biler – tag et billede af dem, og beskriv hvordan de er opstået.

Se vores katalog af brugte biler til salg.

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.