Dato: 25. marts 2024

Er priserne på biler stabiliseret?

Det er ingen hemmelighed, at priserne på både brugte og nye biler faldt markant i 2023. Specielt i den sidste halvdel af året, oplevede branchen dramatisk fald i priserne.

Siden februar har vi dog oplevet en stabilisering af priserne. Og samme tendens bekræftes af Jan Lang, der er analysechef hos Bilbasen, når han ser over det samlede bilmarked.

Grundlæggende forventer vi, at priserne på benzin- og elbiler nok har nået et leje, hvor vi igen begynder at se “normale” tilstande i forhold til forventede afskrivninger på biler. For diesel og hybrid-biler oplever vi i øjeblikket en tilsvarende situation, men antallet af biler, som vi har solgt i dette segment er begrænset, hvorfor vi ikke ser os i stand til at vurdere, om der er tale om en generel tendens.

“Brændt barn skyr ilden”
Det seneste års markante prisfald har skabt store udfordringer i den traditionelle brugbilsbranche. I løbet af få måneder blev værdien af de biler, som forhandlerne havde købt ind til lager, reduceret markant, hvilket medførte betydelige tab for rigtig mange bilforhandlere.

Derfor oplever vi i øjebliket to ting i branchen. For det første ser vi flere forhandlere, der fusionerer for at opnå et bedre kapitalberedskab i et marked, hvor man har oplevet store usikkerheder. Og for det andet oplever vi, at de traditionelle forhandlere er nødt til tage større avancer på de biler, som de køber ind, for at afdække den risiko for prisfald, som er oplevet i 2023.

Win-Win situation for Usado’s brugere
Selvom vi anbefaler, at du sætter din bil til salg til en skarp pris, når du sælger med Usado, betyder den øgede avance hos de traditionelle bilforhandlere, at du fortsat i langt de fleste tilfælde, vil få betydeligt mere for din bil, når du sælger din bil med Usado, end hvis du sælger den til en traditionel forhandler.

Det betyder, at du både kan købe nyere brugte biler til attraktive priser gennem Usado og samtidig få mere for din nuværende nyere brugte bil, når du sælger. Det kan man da kalde en “win-win-situation”?

Overvejer du at sælge din bil, så få en gratis og uforpligtende vurdering her

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.