Dato: 4. december 2023

Er det nu, du skal handle bil?

 

Er du i tvivl, om det er nu, du skal handle bil?

I øjeblikket er der mange nyheder i medierne om dramatiske prisfald på både nye og brugte biler. Derfor er mange i tvivl om, hvorvidt tidspunktet er rigtigt for at købe eller sælge bil.

80% af alle, der sælger bil gennem Usado, gør det, fordi de vil skifte deres nuværende bil ud med en nyere. De fleste vælger at bruge Usado, fordi de får betydeligt mere for deres nuværende bil, end det de bliver tilbudt af gammeldags bilforhandlere. Men også hos Usado får du i dag mindre for din nuværende bil, end du havde fået for blot få måneder siden. Helt enkelt fordi priserne på biler falder.

 

Bytteforholdet er uændret

Overvejer du at skifte din nuværende bil ud med en nyere, er der ingen grund til ikke at gøre det nu. Selvom du får betydeligt mere for din brugte bil med Usado, får du stadig mindre for den, end du havde fået før sommerferien. Men samtidig er den bil, som du vil købe jo faldet tilsvarende i pris. 

Det betyder, at bytteforholdet mellem din nuværende bil og den, du vil købe, i langt de fleste tilfælde vil være det samme, som tidligere. Skulle du før sommerferien f.eks. bruge 50.000,- kroner på at skifte bil, vil du typisk stadig skulle bruge et beløb i det niveau.

 

Skal du sælge, men ikke bytte?

Hos Usado kan vi ikke se, at den nuværende situation med faldende priser på biler, er midlertidig. Prisfaldet på nye biler skyldes, at der både kommer flere nye mærker på markedet med en aggressiv prisstrategi, og samtidig omlægger mange producenter hele deres forretningsmodel og fjerner omkostninger til både forhandlere og importører. Den udvikling er først lige startet, og den vil fortsætte de kommende år.

Når priserne på nye biler falder, betyder det selvfølgelig, at priserne på brugte biler gør det samme. For der er næppe nogen, der vil betale næsten ligeså meget for en brugt bil, som de kan købe en ny for.

Så står du for at skulle sælge din bil uden at skulle have en anden i stedet, er det nok en god idé at gøre det nu. For det vil med stor sandsynlighed koste dig yderligere i værditab at vente.”

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.