Dato: 22. oktober 2023

Det kan være dyrt at annoncere sin bil til for høj en pris

Når du står over for at skulle sælge din brugte bil, er det naturligt at ønske at få mest muligt for den. Mange sætter dog en lidt for optimistisk pris på deres bil, enten i håbet om, at der er en køber, der vil bide på krogen, eller med tanke på, at der skal være plads til forhandling. Desværre viser det sig ofte, at denne tilgang ikke betaler sig i det lange løb.

I dag er der et overvældende udbud af brugte biler på markedet - faktisk er der konstant mere end 50.000 biler til salg på Bilbasen alene. Dette betyder, at potentielle købere har et væld af valgmuligheder, medmindre din bil er noget helt særligt.

Længere salgstid fører til en lavere pris

Hvis du annoncerer din bil til en pris, der svarer til gennemsnittet for biler af samme type eller højere, kan det resultere i, at der slet ingen henvendelser kommer. Typisk kan en potentiel køber finde mindst 10-20 biler, der opfylder deres krav til en lavere pris. Dette betyder, at din bil kan ende med at stå til salg i lang tid, og i den periode vil bilens værdi falde. Dette kan føre til, at du til sidst er nødt til at sænke prisen til et niveau, der var muligt at opnå, da du satte bilen til salg. Således kan du ende med at få betydeligt mindre for din bil, end hvis du havde sat en mere realistisk pris fra begyndelsen.

Kunder er bedre informeret end nogensinde

I dag bruger potentielle bilkøbere - ifølge Bilbasen - i gennemsnit 14 timer på at undersøge markedet, før de beslutter sig for, hvilken bil de vil besigtige og prøvekøre. Dette betyder, at de ofte allerede har besluttet sig for, at de vil købe bilen, inden de kommer for at se den. Derfor er de som regel villige til at betale den annoncerede pris, så længe bilen lever op til billederne og beskrivelsen i annoncen. Dette gør det unødvendigt at inkludere "noget til forhandling" i prisen.

Så husk, når du annoncerer din bil til salg, at en realistisk pris og gennemsigtige annoncer ofte fører til hurtigere og økonomisk fordelagtigt salg. En for høj pris kan nemt komme til at koste dig dyrt i sidste ende.

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.