Dato: 26. marts 2024

“Batteriangst” tales op…

Og det er der store interesser i.

Elbilerne har for alvor fået fat i brugtbilsmarkedet. Det oplever vi i den grad hos Usado, hvor rigtig mange kunder henvender sig, fordi de ønsker at udskifte deres nuværende fossilbil med en elbil.

Det mest stillede spørgsmål er, om vi får testet batteriet på de elbiler, som vi har til salg, før bilen overtages. Og det gør vi ikke. Helt enkelt fordi, vi finder det overflødigt.

Derfor får Usado testet alle biler før salg
Der er tre årsager til, at Usado tester alle biler før de sælges. 

For det første ønsker vi, at gøre det trygt at købe en brugt bil - også hvis du ikke er mekaniker. Alle biler testes derfor af en af Danmarks største uvildige kæde af testcentre, umiddelbart før du køber en bil af os.

For det andet testes bilerne for at beskytte sælger af bilen mod krav fra os, efter vi har købt den. For hvis vi har fået testet en bil, kan vi ikke efterfølgende påberåbe os, at sælger havde undladt at oplyse om fejl ved bilen ved vores køber.

For det tredje ønsker vi naturligvis at reducere vores risko for reklamationer, når vi sælger bilen.

 

At skyde gråspurve med kanoner
Usado har omkostninger til udskiftning af motor eller gearkasse på ca. 1 ud af 100 solgte fossilbiler. Til sammenligning solgte vi den første brugte elbil for ca. tre år siden og har endnu aldrig oplevet problemer med hverken batteriers ydeevne eller nedbrud.

Vi kommer helt sikkert til at opleve problemer med batterier og elmotorer på et tidspunkt, men vores egne data viser, at risikoen for alvorlige fejl på drivlinen er langt mindre på en elbil (batteri og elmotor), end på en fossilbil (motor og gearkasse).

Derfor finder vi ingen grund til at teste batteriet på elbiler, ligesom vi ikke f.eks. trykprøver motorerne på fossilbiler. Det giver ganske enkelt ingen mening.

Men hvorfor er det så, at flere organisationer og virksomheder anbefaler test af batterier? Det er selvfølgelig ikke til at vide. Det kan måske være for at gå med både livrem og seler. Det kan også være, at de der anbefaler batteristest, samtidig selv tilbyder at udføre disse. Hvem ved...
 

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.